Budowanie zespołu projektowego i rozliczanie projektów

logo_orga1Dolnośląski Punkt Konsultacyjno- Doradczy im. Marianny Orańskiej dla organizacji pozarządowych powiatu milickiego zaprasza: 23 lub 24 listopada 2010 w godzinach 14-18 w sali szkoleniowej LGD – pl. Waresiaka 7 (parter) - na bezpłatne 5 godzinne interaktywne seminarium: „Budowanie zespołu projektowego i rozliczanie projektów”. Do udziału w seminarium zachęcamy przedstawicieli organizacje pozarządowe i grupy nieformalne z terenu Doliny Baryczy oraz inne zainteresowane osoby współpracujące z organizacjami.  W programie: aktywny warsztat współpracy w zespole oraz praktyczne wskazówki monitoringu i ewaluacji na potrzeby rozliczenia projektu. Udział w seminarium poświadczony zostanie zaświadczeniem. Potwierdzenie wyboru terminu seminarium pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pod nr tel 71 383 04 32 kom. 661 327 640

26 listopada  oraz 30 listopada 2010 w godz. 9-15 dyżur prawnika- Monika Kowalczyk w Punkcie

W ramach dyżuru organizacje pozarządowe i grupy nieformalne mogą skorzystać z bezpłatnego poradnictwa w zakresie prawa dla trzeciego sektora. Konsultacje statutów, umów zawieranych w ramach działalności organizacji, prawa  organizacji względem samorządów, obowiązki prawne organizacji itd.  W ramach dyżuru udzielane będą również konsultacje telefoniczne pod nr tel. 71 383 04 32.

Stałe doradztwo w  zakresie:

pozyskiwania funduszy (dotacje, małe granty, środki publiczne) w Punkcie udziela Agnieszka Sobaszek-Aumüller we  wt – śr w godz. 10-18 doradztwo finansowe (rozliczanie projektów, księgowość w organizacji) prowadzone przez Ingę Demianiuk-Ozgę pn 10-16 wt 8-12.

ZAPRASZAMY!!!

Centrum Informacji Turystycznej